Web Analytics
Kreni-promeni: Da li BIA ugrožava bezbednost Sava Manojlovića i ekoloških aktivista? - BetaRS

Kreni-promeni: Da li BIA ugrožava bezbednost Sava Manojlovića i ekoloških aktivista?

Politika | 09.08.2024 | access_time 21:25
Kreni-promeni: Da li BIA ugrožava bezbednost Sava Manojlovića i ekoloških aktivista?
Pokret Kreni-promeni uputio je danas pitanje državnim organima da li Bezbednosno-informativna agencija (BIA) "ugrožava bezbednost i priprema teren za fizičke napade" na ekološke aktiviste koji se bore protiv iskopavanja litijuma i kompanije "Rio Tinto".


"Intenzivirano je tendenciozno pisanje neregistrovanih portala, ali i prorežimskih tabloida kojima se priprema teren za ugrožavanje bezbednosti (direktora za kampanje pokreta Kreni-promeni) Sava Manojlovića, ali i drugih ekoloških aktivista", naveo je taj pokret u sapštenju.

Kreni-promeni tvrdi da su pojedini mediji izneli više "potpuno neistinitih konstatacijama", kojima su "crtali metu" i Manojloviću, ali i drugim aktivistima poput Zlatka Kokanovića, Bojana Simšića i drugih.

"U akciju ugrožavanja bezbednosti Manojlovića i ostalih ekoloških aktivista uključila se i Dijana Hrkalović, optužena da je kao državna sekretarka korišćenjem svog položaja u ministarstvu unutrašnjih poslova kočila istrage i procesuiranje kriminalaca", dodaje se u saopštenju.

Ocenili su da takvo "plasiranje laži i izmišljenih konstatacija" ima za cilj pripremu terena za "fizički napad na Sava Manojlovića i ostale aktiviste".

"A u snimanju, praćenju i objavljivanju netačnih podataka učestvuju operativci BIA. Takođe na poslednjim narodnim protestima pojavljuju se provokatori iz redova SNS-a koji nose uvredljive plakate i zaduženi su za izazivanje incidenta i sukoba", piše u saopštenju.

Teme