Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 10. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 10. avgust 2024. godine

Društvo | 10.08.2024 | access_time 10:20
Naslovne strane za subotu, 10. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Saša Đorđević

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 10. avgust 2024. godine, najviše pišu o protestima protiv iskopavanja litijuma i navodnim planovima da preko njih bude izvršen "državni udar".

BLIC - "Ukrajinci upali u Rusiju, vanredno stanje u Kursku", piše list. "Srpski plivač se udavio, spasioci ni da mrdnu", o nesreći na takmičenju u SAD.

VEČERNJE NOVOSTI - "Spremaju se nemiri, glavni cilj je prevrat", piše list o navodnim upozorenjima koje je Rusija uputila predsedniku Srbije uoči protesta u Beogradu. List piše i o rezultatima reprezentativaca Srbije u vaterpolu, košarci i tekvondou na Olimpijskim igrama u Parizu.

DANAS - "Srbija na Terazijama", o protestu protiv iskopavanja litijuma. Aktivisti koji su bili privođeni na protestima u drugim gradovima navode "Vlast ne može da nas zastraši i pokoleba". "Očekivali se nezavisni stručnjaci, a bar polovina uz jednu partiju", kaže epidemiolog Zoran Radovanović o državnom zdravstvenom timu koji bi trebalo da analizira posledice otvaranja rudnika.

NOVA - Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić u intervjuu za list navodi "Vučić se seti nacionalnih interesa samo kad ih rasprodaje". O protestima u tekstu "Rudnika neće biti".

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara". O protestima protiv litijuma u tekstu "Destabilizacija Srbije pod plaštom ekologije".

KURIR - "Kome ćete da verujete", stop šarlatanima i teoretičarima zavere, samo struka može i mora dati odgovore na sva pitanja o litijumu. List piše i da je "Uklonjeno čak 98 nelegalnih splavova sa Save".

SRPSKI TELEGRAF - "Orlovi pali jer su nas mnogo krali", pljačka počela još pre Igara. List piše i da se na protestu protiv rudarenja litijuma u Beogradu spremaju neredi, "Tri centra spremaju nasilje".

INFORMER - "Delfini" za zlato", vikend odluke za srpske olimpijce. List prenosi i izjavu predsednika Vučića, "Vlast niko neće oteti na ulici".

ALO - "Srbija, bre", naši vaterpolisti u Parizu osvetili košarkaše. List piše o velikom uspehu tekvondiskinje Srbije, "Medalja za Aleksandru".

Teme