Web Analytics
Pešić: Uvek sam tu za srpsku košarku - BetaRS

Pešić: Uvek sam tu za srpsku košarku

Olimpijada | Izvor: Beta | 10.08.2024 | access_time 14:45
Pešić: Uvek sam tu za srpsku košarku
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Parizu da je njegova selekcija odigrala dobro i kontrolisala meč.

"Kao što sam rekao, ovo je jedan od najjačih turnira svih vremena. Srećni smo što smo učestvovali, srećni smo što smo pobedili danas. Odigrali smo dobro i kontrolisali sve. Igrali smo slično kao protiv SAD", izjavio je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Srbija je danas osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu savladavši Nemačku sa 93:83.

"Svi koji prate košarku znaju da su kod Nemaca najbolji Šreder i Franc Vagner. Nama je bilo bitno da da iz dobre odbrane dođemo do samopouzdanja. Odbrana je organizacija, a napad talenat. Mislim da smo pokazali dobru organizaciju", dodao je Pešić.

Pešić je rekao i da je Nemački tim "jedan od najboljih svih vremena" i da su obe ekipe "zaslužile da igraju finale Olimpijskih igara".

"Mislim da ova reprezentacija ima svetlu budućnost. Vreme je da slavimo ovaj veliki uspeh i medalju. Prvi put u životu znam šta želim da radim sledećih dana, da budem sa prijateljima i porodicom i slavim sve ovo", rekao je Pešić.

On je rekao i da je uvek tu za srpsku košarku, bilo kao selektor ili na nekoj drugoj poziciji.

"U Srbiji nemamo ligu, nemamo ono da je košarka najbitniji sport, ali moramo da mislimo na to što smo generalno uradili i da unapredimo košarku generalno. Nebitno ko će biti selektor ili drugi funkcioner. Sada je vreme da analiziramo ove Olimpijske igre i spremimo se za sledeće", rekao je Pešić.

Teme