Web Analytics
Dačić najavio prijave zbog narušavanja reda i blokade saobraćaja posle protesta - BetaRS

Dačić najavio prijave zbog narušavanja reda i blokade saobraćaja posle protesta

Politika | Izvor: Beta | 10.08.2024 | access_time 23:00
Dačić najavio prijave zbog narušavanja reda i blokade saobraćaja posle protesta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona i najavio da će protiv svih počinilaca biti podnete krivične i prekršajne prijave.

"Sam skup na Terazijama je protekao mirno i policija procenjuje da je bilo između 24 i 27 hiljada ljudi, ali su nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušili javni red i mir i blokirali međunarodni saobraćaj, ugrožavajući time bezbednost građana", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Dačić je ocenio da su po receptu obojenih revolucija, građani blokirali i železničku stanicu Prokop, kako je naveo "najlepšu u ovom delu sveta i ponos svih građana Srbije, koju je ova vlast napravila".

"Organizatori i kolovođe, od strane policije su upozoreni i pre i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom. Protiv svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja biće podnete krivične i prekršajne prijave," izjavio je Dačić.

 

Dačić: 14 osoba 'dovedeno u policiju' zbog sumnje na krivična dela, troje zbog prekršaja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je posle sinoćnjeg protesta i blokade mosta Gazela i železničke stanice Prokop u Beogradu, 14 osoba "dovedeno" u policijske stanice zbog sumnje da su izvršile krivična dela, tri zbog sumnje da su počinile prekršaje i dva strana državljanina zbog prisustva na protestu u blizini državnih institucija.

Dačić je kazao da je po policijskim procenama, sinoćnjem protestu na Terazijama zbog najavljenog iskopavanja litijuma, prisustvovalo između 24.000 i 27.000 građana.

"Sve što se desilo posle skupa je pokazalo razliku između mirnog okupljanja i javnog poziva na remećenje reda i mira, poziva da se čak i na upotrebe kamenica", rekao je Dačić u obraćanju građanima iz Palate Srbija u Beogradu.

On je kazao da policija radi na identifikaciji i drugih učesnika protesta kao i da će podneti i prekršajne i krivične prijave protiv počinilaca tih dela.

"Zadovoljan sam što je sve prošlo bez posledica policijske intervencije. Policija je juče od 4 ujutro na nogama i još je na nogama, više od 2.000 policajaca i ne samo zbog demonstracija, jer svakog dana imate masovne skupove u Beogradu", kazao je Dačić. 



Teme