Web Analytics
Naučna ekspedicija zaplovila na istraživanje zapadnog Pacifika - BetaRS

Naučna ekspedicija zaplovila na istraživanje zapadnog Pacifika

Svet | 12.08.2024 | access_time 11:15
Naučna ekspedicija zaplovila na istraživanje zapadnog Pacifika
Xinhua
Tim naučnika iz Kine i inostranstva zaplovio je 10. avgusta iz Ćingdaoa, u istočnoj kineskoj provinciji Šandong, na 45-dnevnu naučnu misiju u zapadnom delu Tihog okeana, prenosi Sinhua.

Prema rečima Su Sueveja, glavnog naučnika misije i zamenika direktora Nacionalnog centra za istraživanje dubokog mora, tim će sprovoditi svoju misiju na Magelanovim podmorskim planinama u zapadnom Pacifiku, koje se smatraju prioritetnim područjem za buduće očuvanje biodiverziteta u dubokom moru.

Điaolong, kineska dubokomorska podmornica sa ljudskom posadom, planira da izvrši 18 zarona kako bi prikupila dubokomorske organizme, morsku vodu i sedimente, s ciljem produbljivanja razumevanja jedinstvenih ekosistema i okruženja podmorskih planina.

Tang Dongmei, visoka zvaničnica Ministarstva prirodnih resursa, izjavila je na ceremoniji pokretanja misije da je Program digitalnog istraživanja tipičnih dubokomorskih staništa, koji vodi Kina, dobio podršku i učešće 39 zemalja.

Kao prva međunarodna misija u okviru ovog programa, ekspedicija uključuje naučnike iz Kanade, Španije, Kolumbije i drugih zemalja i regiona.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Rukomet

Zelena Srbija

Hronika

Scena