Web Analytics
Stanković (NPS): SNS ne bi imala većinu u Nišu da je bilo sve po zakonu - BetaRS

Stanković (NPS): SNS ne bi imala većinu u Nišu da je bilo sve po zakonu

Politika | 12.08.2024 | access_time 21:10
Stanković (NPS): SNS ne bi imala većinu u Nišu da je bilo sve po zakonu
Foto: Beta/Saša Đorđević
 Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Đorđe Stanković izjavio je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša da Srpska napredna stranka ne bi imala većinu u tom gradu, da je na poslednjim izborima bilo sve po zakonu.

On je na sednici na čijem su dnevnom redu potvrđivanje mandata odbornika i izbor gradskih tela istakao da su predstavnici vladajuće partije po ko zna koji put prekršili zakon i Pravilnik o radu Skupštine grada, pred očima svih prisutnih odbornika.

"Vladajuća većina je danas pokušala da što brže sprovede ceo proces. Osim što sednicu nisu zakazali po zakonu, nisu ispoštovali ni kada je Verifikaciona komisija pročitala imena 60 odbornika, odnosno osporila mandat Ruske stranke", dodao je on.

Prema njegovim rečima, nije moguće da osoba koja je izabrana postane novi odbornik, pošto je reč o sukobu interesa, s obzirom na to da je on već državni sekretar ministarstva poljoprivrede.

"Možemo da nagađamo šta će biti sledeće, ali mislim da ni Igor Novaković koji je predložen za predsednika parlamenta ne bi dozvolio sebi da pored svih nepravilnosti bude izglasan na ovaj način. Opozicija smatra da sednica treba da se odloži kako bi se organizovao sastanak odborničkih grupa na kome bismo se dogovorili o daljem toku. Naravno, taj predlog je odbijen", kazao je Stanković.

On je poručio da nijedna tačka dnevnog reda na današnjoj sednici u Nišu nije bila legitimna.

Teme