Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 13. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 13. avgust 2024. godine

Društvo | 13.08.2024 | access_time 09:10
Naslovne strane za utorak, 13. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 13. avgust 2024. godine, najviše pišu o svečanom dočeku sportista posla Olimpijskih igara u Parizu, ali i o protestima na kojima se traži zabrane iskopavanja litijuma, kao i o rusko-ukrajinskom ratu.

ALO - List piše da je Srbija po broju osvojenih medalja najuspešnija od zemalja bivše Jugoslavije. 
BLIC - Srpski sportisti se sa Olimpijskih igara u Parizu vratili sa pet odličja "Svuda pođi, s medaljom kući dođi". Iz Skupštine grada Niša "Opšta zbrka u Nišu, jure se poslanici". O ratu u Ukrajini i Rusiji "Nuklearka u dimu, preti li i Srbiji?"

VEČERNJE NOVOSTI - Cela naslovna strana posvećena je svečanom dočeku olimpijaca u Beogradu pod naslovom "Zlato Srbije".

DANAS - Masovne demonstracije protiv rudarenja litijuma širom zemlje naterale predsednika Srbije da opet "silazi u narod" - "Vučić opet pokušava da otupi oštricu protesta", piše list. Advokat Božo Prelević o hapšenju ekoloških aktivista "Cilj je represija, vlast protiv građana i prirode".

INFORMER - "Kurti se sprema za rat", piše list navodeći da se vežba napad dronovima. List piše da je "predsednik Ukrajine pogodio nuklearnu elektranu" u Zaporožju i da je to "bezumni čin".

KURIR - "Gori Atina", o velikom požaru u Grčkoj i evakuaciji stanovnika. "Racionalna odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razgovara sa narodom o rudarenu litijuma", piše list.

NOVA - Vučić se zahvalio Rusima na informacijama oko demonstracija protiv litijuma: "Vlast računa na pomoć Kremlja u gašenju protesta". Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kaže "Vučićev rejting nije jači od nezadovoljstva građana". Državni posao za firmu supruge potpredsednika vlade "Agencija Vulinove žene radila pi-ar za Srpsku kuću u Parizu", piše list.

POLITIKA - Tradicionalno slavlje ispred Skupštine Beograda "Sportske junake nacije dočekale desetine hiljada građana". Posle ofanzive ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije: "Mirovni pregovori su sve dalji".

SRPSKI TELEGRAF - List piše o bivšem ministru prosvete i aktuelnom poslaniku Socijalističke partije Srbije: "Država gori, a Ružić se bahati".

Teme