Web Analytics
Kancelarija: Niko nije odgovarao za ubistvo i ranjavanje dece u Goraždevcu - BetaRS

Kancelarija: Niko nije odgovarao za ubistvo i ranjavanje dece u Goraždevcu

Politika | 13.08.2024 | access_time 11:30
Kancelarija: Niko nije odgovarao za ubistvo i ranjavanje dece u Goraždevcu
Foto: YTPrintScreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas, povodom obeležavanja 21. godišnjice ubistva srpske dece u Goraždevcu da je sramota međunarodnih misija što taj slučaj nije dobio sudski epilog.

"Za nama je više od dve decenije tugovanja za nastradalom srpskom decom u Goraždevcu i isto toliko godina uzaludnog očekivanja i nade da će taj zločin biti rasvetljen, a zločinci privedeni pravdi (...) Deca koja su ubijena i ranjena dok su se kupala u Bistrici simbol su stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u godinama nakon dolaska međunarodnih snaga u našu južnu pokrajinu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je zatvaranjem istrage "učinjen greh protiv čovečnosti" i da je demokratski svet "kapitulirao pred ideologijom mržnje i terorizmom".

"Država Srbija će nastaviti da pomaže narodu svim raspoloživim sredstvima da opstanu na svojim ognjištima i da očuvaju srpsko ime, koje na kosmetskoj zemlji, u kontinuitetu postoji vekovima, što niko izbrisati ne može", saopšteno je.

U Goraždevcu na reci Bistrici 13. avgusta 2003, nepoznati počinioci su ubili Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), a teško su ranjeni Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13), Bogdan Bukumirić (14) i Đorđe Ugrenović (20).

Teme