Web Analytics
'Crni vikend' na putevima, MUP predlaže rigoroznije kažnjavanje nesavesnih vozača - BetaRS

'Crni vikend' na putevima, MUP predlaže rigoroznije kažnjavanje nesavesnih vozača

Hronika | 13.08.2024 | access_time 13:30
'Crni vikend' na putevima, MUP predlaže rigoroznije kažnjavanje nesavesnih vozača
Foto: Beta/Dragan Gojić
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je danas da je u prethodna tri dana vikenda - od petka do nedelje - u Srbiji  u 11 saobraćajnih nesreća poginulo čak 13 osoba, među njima i jedno dete, pa će biti zabeležen kao "crni vikend" na našim putevima.

Navedeno je da je najčešći faktor neprilagođena brzina, slede nepropisno preticanje i prelazak vozila u saobraćajnu traku za kretanje u suprotnom smeru, dok je u dve nezgode utvrđeno prisustvo alkohola kod izazivača nezgode.

Konstatovano je da je saobraćajna policija maksimalno angažovala sve svoje kapacitete u kontroli vozača, ali i na sprovođenju brojnih preventivnih aktivnosti.

"Utisak je da kao društvo olako prelazimo preko posledica saobraćajnih nezgoda o kojima se javnost redovno i blagovremeno izveštava, kao i preko brojnih upozorenja i apela MUP i drugih subjekata", navedeno je u saopštenju.

MUP je najavio da će tokom donošenja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja predlagati nove rigorozne mere prema vozačima koji istrajavaju u negativnom, rizičnom ponašanju.

Teme