Web Analytics
Kina beleži dinamičan razvoj generativnih AI usluga sa 190 modela u upotrebi - BetaRS

Kina beleži dinamičan razvoj generativnih AI usluga sa 190 modela u upotrebi

Tehnologija | 13.08.2024 | access_time 14:35
Kina beleži dinamičan razvoj generativnih AI usluga sa 190 modela u upotrebi
Xinhua
Više od 190 modela generativnih usluga veštačke inteligencije (AI) registrovano je kod regulatora u Kini i dostupno za javnu upotrebu do sada, izjavio je Džuang Rongven, šef Kineske uprave za sajberprostor (CAC), prenosi Sinhua.

Broj registrovanih korisnika ovih modela premašio je 600 miliona, rekao je Džuang u intervjuu za agenciju Sinhua, naglašavajući povoljan i uredan razvoj povezanih tehnologija i aplikacija.

On je obećao da će vlada aktivno učestvovati u promovisanju industrijskog razvoja, tehnološkog napretka i unapređenja bezbednosne kontrole u ovom ključnom polju, dok će prioritet dati usklađivanju visokokvalitetnog razvoja i visokog nivoa bezbednosti.

Kina je u julu 2023. godine izdala set privremenih pravila za upravljanje generativnim AI uslugama, prva takve vrste na globalnom nivou.

Ključna reforma usvojena na trećem plenarnom zasedanju 20. Centralnog komiteta Komunističke partije Kine u julu takođe je naglasila da će zemlja unaprediti mehanizme za razvoj i upravljanje generativnom AI tehnologijom.

Teme