Web Analytics
Fudbaleri Real Madrida osvojili Super kup Evrope - BetaRS

Fudbaleri Real Madrida osvojili Super kup Evrope

Fudbal | Izvor: Beta | 14.08.2024 | access_time 23:05
Fudbaleri Real Madrida osvojili Super kup Evrope
Fudbaleri Real Madrida osvojili su večeras rekordni šesti trofej Super kupa Evrope, pošto su u Varšavi pobedili Atalantu 2:0.

Real je poveo golom koji je Federiko Valverde postigao u 59. minutu, a konačan rezultat postavio je Kilijan Mbape u 68. minutu, na svom debiju za madridski klub.

On je ovog leta posle sedam sezona u Pari Sen Žermenu prešao u Real i bio je u startnoj postavi.

Real je u prvom poluvremenu pokušavao preko Mbapea i Vinisijusa Žuniora, ali je najbolju šansu imala Atalanta, u 45. minutu kada je Rodrigo pogodio prečku.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Marija Pašalića u 47. minutu, kada je golman Reala Tibo Kurtoa dobro odbranio.

Real je poveo u 59. minutu, akciju je započeo Džud Belingem i dodao do Vinisijusa, a on je centrirao pred gol italijanskog kluba. Loptu je sačekao Valverde i neometan je poslao u mrežu.

Posle toga golman kluba iz Bergama Huan Muso odbranio je šut Vinisijusa, a zatim je i sačuvao svoju mrežu posle šuta Belingema i nespretne intervencije saigrača. U 65. minutu zaustavio je novi šut Belingema.

Fudbaleri Reala su napadali i koristili greške i nesigurnost igrača Atalante, a posle takve situacije, Mbape je udvostručio prednost u 68. minutu na asistenciju Belingema.

U 82. minutu pokušao je i Vinisijus, lopta je prekočila golmana Musoa, ali nije prešla gol-liniju.

Do kraja nije bilo promene i Real je rekordni šesti put osvojio Super kup Evrope. Barselona i Milan ostali su na po pet trofeja.

Za Super kup Evrope igraju osvajač Lige šampiona iz prethodne sezone i osvajač Lige Evropa.

Real je prošle sezone rekordni 15. put postao prvak Evrope, dok je Atalanta osvojila prvi evropski trofej u istoriji, odnosno prvi trofej posle 61 godine.

Teme