Web Analytics
Stanojević žali zbog eliminacije Partizana iz kvalifikacija za Ligu Evropa - BetaRS

Stanojević žali zbog eliminacije Partizana iz kvalifikacija za Ligu Evropa

Fudbal | Izvor: Beta | 15.08.2024 | access_time 23:45
Stanojević žali zbog eliminacije Partizana iz kvalifikacija za Ligu Evropa
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da žali zbog večerašnje eliminacije ekipe iz kvalifikacija za Ligu Evropa i ponovio da će napraviti potrebne promene u timu pošto neki igrači ne zadovoljavaju kriterijume.

"Veliki žal, bili smo blizu da makar uđemo u neizvesnost oko penala, bili blizu da rešavamo neke stvari. Odigrali smo nerešeno, ali smo izgubili dvomeč, žao mi je zbog toga i zbog cele situacije, ali šta je tu je, idemo dalje", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle utakmice u Tunu.

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of za Ligu Evropa, pošto su u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija odigrali nerešeno 2:2 protiv Lugana. Švajcarski klub prošao je u plej-of pošto je prošlog četvrtka pobedio Partizan 1:0 u Beogradu.

Upitan je na koji način ekipa može da se oporavi za predstojeće duele protiv Radničkog u Super ligi, a zatim i u dvomeču protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija.

"Moramo, to nam je posao. Teško nam je svima, dali smo maksimum, obavili cele produžetke, dosta se potrudili, neki više, neki manje. Ali generalno smo se potrošili, teška utakmica nas čeka u nedelju, a i sa Gentom, ne treba pričati o tome", naveo je trener crno-belih.

Gent je u dvomeču ukupnim rezultatom 5:4 pobedio danski Silkeborg, a večeras je u Belgiji u revanšu pobedio posle produžetaka 3:2.

"Moramo nešto da menjamo i za Radnički, ali ne možemo previše. Neki definitivno ne zadovoljavaju kriterijume, neki ne mogu da se nametnu. Videćemo", rekao je Stanojević.

Na pitanje da li je potencijalno u ekipi očekuju rezovi u narednom periodu, Stanojević je odgovorio: "Da, sigurno, sigurno".

Partizan će prvu utakmicu protiv Genta igrati u četvrtak na svom terenu, pred praznim tribinama zbog kazne Evropske fudbalske unije (Uefa). Revanš je sedam dana kasnije u Belgiji.

Teme