Web Analytics
Trener Ajaksa: Neverovatna penal serija - BetaRS

Trener Ajaksa: Neverovatna penal serija

Fudbal | Izvor: Beta | 16.08.2024 | access_time 11:55
Trener Ajaksa: Neverovatna penal serija
Trener Ajaksa Frančesko Farioli rekao je da su timski duh i posvećenost njegovih fudbalera bili neverovatni u utakmici protiv Panatinaikosa, koju je njegova ekipa dobila posle izvođenja jedanaesteraca 13:12, u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Ajaks se sinoć plasirao u plej-of za Ligu Evropa pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Panatinaikos 13:12, u seriji od 34 penala. Grčka ekipa je posle regularnog dela utakmice i produžetaka vodila 1:0 i izborila se za nastavak.

To je bila najduža penal serija u istoriji klupskih i reprezentativnih takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske unije (Uefa). Izvođenje jedanaesteraca trajalo je 25 minuta, a svaka ekipa izvela je po 17 penala.

"Duh i posvećenost ekipe su bili neverovatni. Nismo savršeni, ali ne možemo reći da igrači nisu dali sve od sebe", rekao je Farioli holandskim medijima, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rezultat utakmice na "Johan Krojf areni" je drugi najveći rezultat mečeva na penale u evropskim takmičenjima, posle meča Gzire junajted i Glentorana 14:13, prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Teško je ući u izvođenje penala posle ovakve utakmice. Možda je trajala nešto duže, ali napravili smo važan korak", dodao je trener holandske ekipe.

Svetski rekord je postavljen u trećoj izraelskoj ligi u maju, kada su Dimona i Šimšon iz Tel Aviva izveli 56 penala, preneo je I-Es-Pi-En (ESPN).

Ajaks će u dvomeču za plasman u grupnu fazu Lige Evropa igrati protiv poljske Jagjelonije, 22. i 29. avgusta.

Teme