Web Analytics
Fudbaler Mančester sitija Bob tri do četiri meseca van terena - BetaRS

Fudbaler Mančester sitija Bob tri do četiri meseca van terena

Fudbal | Izvor: Beta | 16.08.2024 | access_time 15:00
Fudbaler Mančester sitija Bob tri do četiri meseca van terena
Fudbaler Mančester sitija Oskar Bob podvrgnut je operaciji noge i odsustvovaće sa terena tri do četiri meseca, rekao je danas njegov trener Pep Gvardiola.

"Toliko smo tužni zbog njega. Ne zato što je imao neverovatne pripreme, to nije važno, već jer se radi o dugoročnoj povredi", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Posle dobrih igara na predsezonskoj turneji po SAD, očekivalo se da će 21-godišnji norveški fudbaler biti u ekipi na desnom krilu. Bob se povredio na treningu ove sedmice, kada je slomio kost u nozi.

Siti će odbranu titule u Premijer lige početi u nedelju utakmicom protiv Čelsija na Stamford Bridžu.

Gvardiola je rekao da će utakmicu propustiti Rodri, nakon što se kasnije priključio ekipi zbog produženog odmora posle Evropskog prvenstva. Iz ekipe Sitija nekolicina fudbalera igrala su na Evropskom prvenstvu i Kupu Amerike.

Španski trener dodao je da je Kalvin Filips blizu prelaska na pozajmicu u Ipsvič.

Gvardiola je rekao i da bi Žoao Kanselo mogao da se vrati u klub, posle pozajmica u Bajernu i Barseloni.

"Trenira sa nama, videćemo. Možda će ostati, možda će otići na pozajmicu. On voli da igra fudbal i da trenira. Može da se dogodi. Na treningu se javimo jedan drugome i razgovaramo. Od njegovog agenta zavisi šta će se dogoditi. Tretiraćemo ga kao i svakog drugog igrača, sa poštovanjem i uraditi najbolje sa kvalitetima koje ima. Nikada nisam sumnjao u njegov kvalitet, ali videćemo šta će se dogoditi", dodao je on.

Kanselo nije igrao takmičarsku utakmicu za Siti od 14. januara prošle godine.

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da njegova ekipa nije spremna za početak Premijer lige, a Gvardiola je upitan o tome.

"Nama je odmor prioritet. Voleo bih više vremena, ali tako je kako je. Zahtevam najbolje u nedelju protiv Čelsija. Kada su igrači spremniji i bolji, moraju da budu bolji. Moramo da budemo spremni. Ne znam šta će se dogoditi. Svi znaju da nismo u najboljem stanju, ali imamo želju da dobro obavimo posao. Ima mnogo ekipa u kojima u ovom trenutku nije savršeno", naveo je on.

"Ono što sam naučio je da je sezona preduga. Moramo da budemo spremni fizički i mentalno. Za to vam je potreban odmor. Trudimo se da damo sve od sebe u situaciji u kojoj smo. Igrači koje su ovde daće sve od sebe", rekao je Gvardiola.

Teme