Web Analytics
MUP: U Srbiji 135 požara za 24 sata, angažovano 416 vatrogasaca - BetaRS

MUP: U Srbiji 135 požara za 24 sata, angažovano 416 vatrogasaca

Životna sredina | Izvor: Beta | 16.08.2024 | access_time 16:35
MUP: U Srbiji 135 požara za  24 sata, angažovano 416 vatrogasaca
Na teritoriji Srbije u prethodna 24 sata je evidentirano 135 požara napolju, a gasi ih 416 vatrogasaca-spasilaca sa 180 vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U suzbijanju požara učestvuje i sedam pripadnika Helikopterske jedinice MUP, 15 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite za gašenje požara i veliki broj članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, šumara i meštana.

Ugašeni su veći požari na teritoriji Pčinjskog okruga u mestima Dobrosin, Sebrat i Brnjare, kao i u Nišavskom okrugu u naselju "9. maj".

Lokalizovani su požari u mestu Borjanice u opštini Priboj, u mestu Rastovac u opštini Kosjerić, selu Crnoklište kod Pirota, u Beočinu, u selu Mosna u opštini Majdanpek-Donji Milanovac, selu Zlot i u mestu Neresnica kod Kučeva.

U saopštenju je objašnjeno da je zbog nepristupačnog terena i vetra, u mestu Gonje, opština Sjenica, gde gori oko 100 hektara četinarske šume, pored pripadnika Sektora za vanredne situacije, angažovana i Helikopterska jedinica sa helikopterom "Super Puma" koji je od jutros bacio oko 52 tone vode.

MUP je ponovo apelovao na građane da budu odgovorni, jer se po velikim vrućinama požari brzo šire.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina