Web Analytics
Sloga: Nesreća u termoelektrani 'Kolubara' primer nemara poslodavaca, tražimo detaljnu istragu - BetaRS

Sloga: Nesreća u termoelektrani 'Kolubara' primer nemara poslodavaca, tražimo detaljnu istragu

Društvo | 16.08.2024 | access_time 16:50
Sloga: Nesreća u termoelektrani 'Kolubara' primer nemara poslodavaca, tražimo detaljnu istragu
prt.scr rts
 Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas da je nesreća u Termoelektrani "Kolubara" u Velikim Crljenima primer nemara poslodavaca, koji zanemaruju osnovne uslove zaštite na radu, i tražili su hitnu i detaljnu istragu tog slučaja.

U prepodnevnim časovima poginula su dvojica radnika firme "Agronom-kop", angažovana na održavanju zelenila i saobraćaja u kanalu pepelišta termoelektrane "Kolubara".

"Elektroprivreda Srbije tvrdi da su ispunjene sve ugovorne obaveze u vezi sa bezbednošću i zdravljem na radu, ali ostaje nejasno kako su radnici završili na ovako opasnom području i sa kojom zaštitnom opremom su bili opremljeni", piše u saopštenju.

Sloga traži i da se utvrde činjenice i krivična odgovornost onih koji su, kako je navedeno, "neodgovornim" ponašanjem doveli do te nesreće, kao i da se ispita status radnika firme "Agronom-kop", uslovi u kojima rade i da li su njihove radne obaveze bile u skladu sa propisima o bezbednosti na radu.

"Njihov gubitak je nenadoknadiv, a odgovornost za ovakve tragedije mora biti jasno utvrđena i sankcionisana. Ne smemo dozvoliti da životi radnika budu ugroženi zbog nemara i neodgovornosti poslodavaca", piše u saopštenju.

Teme