Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 17. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 17. avgust 2024. godine

Društvo | 17.08.2024 | access_time 11:25
Naslovne strane za subotu, 17. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 17. avgust pišu o posledicama ekstremnih vrućina koje su pogodile Srbiju, o suprotstavljenim stavovima vlasti i opozicije povodom rudarenja litijuma i o drugim temama.

ALO - "Protesti u Srbiji osmišljeni u Americi", list piše da su Rusi i Kinezi izneli teške optužbe na račun zapada. "Najtopliji avgust u istoriji" - biće zabeleženi novi rekordi, piše list.

BLIC - "Ekstremne vrućine odnose živote u Srbiji", o posledicama dugotrajnih visokih temperatura vazduha. "Putinu se strah uvukao u kosti", list piše da je ruski predsednik pojačao obezbeđenje.

VEČERNJE NOVOSTI - O suši koja je posledica višednevnih visokih temperatura "Presušile cevi i korita, spas samo cisterne". "Naučio nas da iz tesne kože uskočimo u bolji život", povodom smrti scenariste Siniše Pavića.

DANAS - Potpredsednik Demokratske stranke Branimir Jovaničević povodom protesta protiv rudarenja litijuma ocenjuje: "Vučić je sateran u ćošak, krenuo je na sve ili ništa".

NOVA - Intervju akademika Ljubomira Simovića: "Vučić je Srbiju najpre pretvorio u koloniju, a sad hoće i u pustinju". Povodom smrti scenariste Siniše Pavića: "Stvorio 'Bolji život' da bismo bili srećni ljudi".

INFORMER - O protestima zbog najave iskopavanja litijuma "Kina: Iza protesta u Srbiji stoji Amerika". List piše o smrti scenariste Siniše Pavića.

KURIR - List piše o napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

POLITIKA - "Na severu KiM vrši se etnički inženjering", o dešavanjima na Kosovu i Metohiji. List piše da u Srbiji nema registrovanih slučajeva majmunskih boginja: "U našoj zemlji bez obolelih od majmunskih boginja".

SRPSKI TELEGRAF - "Otišao kod Šurde, Šojića i Gige Moravca", povodom smrti scenariste Siniše Pavića. Upozorenje domaćih i stranih lekara: "Rak kosi mlađe od 45 godina".

Teme