Web Analytics
Milošević (SSP): Ispitati navode guvernerke o firmi za rušenje režima - BetaRS

Milošević (SSP): Ispitati navode guvernerke o firmi za rušenje režima

Politika | 18.08.2024 | access_time 12:15
Milošević (SSP): Ispitati navode guvernerke o firmi za rušenje režima
Foto: Beta/Milan Ilić
Narodna poslanica Stranke slobode i pravde SSP Jelena Milošević zatražila je od nadležnih organa da ispitaju tvrdnje guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković da je u Nišu otvorena firma koja plaća 13.000 evra po osobi u svrhu rušenje režima.

Milošević je objasnila da na izjavu guvernerke Tabaković, da je u Nišu otvorena takva firma, nijedna institucija nije reagovala, a pošto su se Nišlije uznemirile, ona kao poslanica ima obavezu da pita guvernerku, tužilaštvo i MUP o čemu je reč.

"Ko je vlasnik te firme, ko i kome daje novac i za šta tačno? Ko su zaposleni u toj firmi? Da li ste svoja saznanja dostavili tužilaštvu i MUP-u, budući da se, prema Vašim tvrdnjama, radi o mogućim krivičnim delima i nelegalnim tokovima novca", pitala je Jelena Milošević guvernerku.

Ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zapitala je da li je MUP preduzeo neke radnje u cilju otkrivanja mreže ljudi plaćenih da ruše režim i šire dezinformacije o litijumu.

Glavnu tužiteljku Zagorku Dolovac pitala je da li je tužilaštvo možda pozvalo guvernerku da iznese svoja saznanja i dostavi dokaze kojima "maše u javnosti".

Milošević je rekla da će ta pitanja postaviti i preko skupštinske pisarnice u formi poslaničkih pitanja.

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je na predstavljanju izveštaja o inflaciji, da stotine miliona evra ulazi u državu u cilju rušenja režima.

"U Nišu je registrovana takva firma, trenutna tema im je litijum, daju 13.000 po osobi. Neka mi zameri ko god želi, ja znam koliko rizikujem ovim što govorim. Oni otvaraju i zatvaraju račune, menjaju firme, a cilj im je da obuče mlade u Srbiji kako se ruši vlast", istakla je Jorgovanka Tabaković 14. avgusta.

Teme