Web Analytics
Spektakularan doček Srpskih olimpijaca, osvajača 5 medalja na OI - BetaRS

Spektakularan doček Srpskih olimpijaca, osvajača 5 medalja na OI

Društvo | 19.08.2024 | access_time 11:50
Spektakularan doček Srpskih olimpijaca, osvajača 5 medalja na OI
Foto: CMG

Srpske olimpijce nakon pet osvojenih medalja, ovenčanih slavom i ponosom, dočekalo je više desetina hiljada građana uz bakljade i ovacije ispred Starog dvora u Beogradu.

Košarkaški kapiten ekipe koja je donela bronzu Srbiji Bogdan Bogdanović zahvalio se na podršci kroz celo takmičenje u Parizu, kao i u Beogradu.

"Hvala vam za ovo večeras, stvarno smo uživali. Još jednom da vam se zahvalimo onako kako se mi pozdravljamo posle svake utakmice", rekao je Bogdanović uzvikujući "Ko je najbolji?", na šta su okupljeni odgovorili sa - "Srbija!".

Ovacijama su dočekani prvi osvajači zlatne medalje, Zorana Arunović i Damir Mikec, a pridružila im se osvajačica srebra u tekvanodu Aleksandra Perišić.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG)

Vaterpolisti i njihov stručni štab izašli su na balkon uz temu serijala "Otpisani", jer su osvojili zlatnu medalju i pored niskih očekivanja, zbog smene generacija u reprezentaciji. Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Jakšić ocenio je da se cele Olimpijske igre "isplate zbog ovog momenta ovde".

"Nadam se da ćemo imati šanse da vas obradujemo i u narednom periodu. Hvala vam u ime cele ekipe ovde, hvala Srbijo", kazao je Jakšić.

Najveće ovacije uz uzvike Nole Nole dobio je zlatni teniser Novak Đoković .

"Ali me svaki put sve više iznenađujete i sve više inspirišete. Mislim da vi niste svesni koliko ustvari dajete snage i podstrek svima nama, da izađemo ovde na balkon pred vas. Ovo je najlepši osećaj koji sportista iz Srbije može da doživi", rekao je Đoković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ih je prethodno primio u zgradi Predsedništva i zahvalio im se što su učestvovali "u jednoj velikoj pobedi".

U ime olimpijaca, strelac Damir Mikec, uručio je predsedniku Srbije maskotu Olimpijskih igara sa potpisima sportista. Sledece Igre održavaju se u Los Andjelesu 2028.godine.

Teme