Web Analytics
Nišvil: Za deset dana trajanja festivala Tvrđavu posetilo 180.000 ljudi - BetaRS

Nišvil: Za deset dana trajanja festivala Tvrđavu posetilo 180.000 ljudi

Muzika | 19.08.2024 | access_time 13:35
Nišvil: Za deset dana trajanja festivala Tvrđavu posetilo 180.000 ljudi
Foto: Beta/Saša Đorđević

Za deset dana trajanja Nišvil džez festivala, kroz nišku Tvrđavu prošlo je oko 180.000 ljudi, što je približan broj posetilaca kao 2019. godine, pre početka epidemije korona virusa, izjavio je danas direktor Nišvila Ivan Blagojević.

On je kazao da su ove godine vremenske prilike išle na ruku, jer nije bilo kiše, niti otkazivanja nastupa izvođača.

"Cirkus je novina, ali mislim da je taj sav prateći program bio sjajan i da smo imali zaista neverovatan ugođaj za najmlađe Nišvile, buduće posetioce glavnog stejdža", izjavio je Blagojević.

On je istakao da je ove godine obeleženo više jubileja i tradicija - 30 godina postojanja festivala i 15 godina volonterizma, kao i 30 godina kako nijedan ministar i nijedan resor nije došao na Nišvil.

"Ne znam da li da budemo ponosni na tu činjenicu. Mislim da bi država morala da obrati malo više pažnje na Festival da bi mogao da nastavi da živi u ovakvom obliku, da ne bi radili neke ozbiljnije rezove", naglasio je Blagojević.

Prema Blagojevićevim rečima, organizatori festivala morali su i ove godine sami da obezbede kanalizaciju, vodu i struju za osvetljenje tvrđave, tako da su bili primorani da razvuku desetak kilometara električnih kablova, 300 do 400 metara vodovodnih cevi i cev za kanalizaciju od glavne bine do najbližeg kafića.

"Ostaje nam da se saberemo i ako se ne oduzmemo ostaje nam da vidimo u kom ćemo pravcu dalje formatirati Nišvil. Nama treba nacionalni status, ja ću poslednji pokušaj sa Vladom Srbije imati početkom septembra, da ne bi išli na konkurse, da nas ne maltretiraju godinama", izjavio je Blagojević.

On je dodao da je grad Niš ove godine pomogao organizaciju Nišvila sa 40 miliona dinara, što je za četiri miliona više nego 2019. godine.

Nišvil je završen sinoć, nastupom niške grupe Eyot, a najveće interesovanje publike izazvao je nastup pevačice i kantautorke Konstrakte.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama