Web Analytics
Wise Srbija raspisala konkurs za 'Liderku održive energetike 2024', prijave do 10. septembra - BetaRS

Wise Srbija raspisala konkurs za 'Liderku održive energetike 2024', prijave do 10. septembra

Tranzicija | Izvor: Beta | 19.08.2024 | access_time 15:35
Wise Srbija raspisala konkurs za 'Liderku održive energetike 2024', prijave do 10. septembra

Mreža žena u održivoj energetici Wise Srbija objavila je danas konkurs za izbor "Liderke održive energetike za 2024", u cilju odavanja priznanja ženskom liderstvu u procesu energetske tranzicije, jačanju uloge i značaja žena u tom sektoru.

Na konkurs, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), do 10. septembra mogu se prijaviti žene iz Srbije ili inostranstva, koje su profesionalno angažovane u sektoru energetike u Srbiji.

Kandidatkinje, kako se navodi, mogu da se prijave same, a mogu ih prijaviti i kompanije, organizacije ili projektni timovi koji smatraju da su one svojim radom doprinele održivom razvoju sektora energetike i ostvarile zapažene rezultate.

Mogu se prijaviti žene iz različitih grupa, poput donosioce odluka na nacionalnom ili lokalnom nivou, zaposlene u javnim preduzećima, biznis sektoru, akademskoj zajednici, ženama angažovanim u građanskoj energetici, nevladinom sektoru, međunarodnim organizacijama, konsultantskim firmama i advokatskim kancelarijama, finansijskom sektoru i medijima, a prijava se šalje na mejl adresu  info@wisesrbija.org.

Organizari su objasnili da će u prvom krugu članice Savetovnog odbora Wise Srbija izabrati kandidatkinje koje će ući u uži izbor, a u drugom krugu će biti organizovano javno glasanje na sajtu wisesrbija.org.

Proglašenje "Liderke održive energetike 2024" održaće se na jesen na konferenciji Wise Srbija mreže žena u održivoj energetici.

Nagrada "Liderka održive energetike" je prvi put ustanovljena 2023. godine, kada su Centar za promociju održivog razvoja i osnivač Wise Srbije mreže žena ovo priznanje dodelile ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović- Handanović u kategoriji Žena donosilac odluka, izvršnoj potpredsednici u kompaniji CWP Global Maji Turković u kategoriji Žena u biznisu i investicijama i suosnivačici energetske zadruge Elektropionir u kategoriji Građanske energetike Ani Džokić.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije