Web Analytics
Zaprašivanje komaraca i sutra u Beogradu - BetaRS

Zaprašivanje komaraca i sutra u Beogradu

Društvo | 19.08.2024 | access_time 15:45
Zaprašivanje komaraca i sutra u Beogradu
gradskacistoca.rs
 Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" Beograd najavilo je da će sutra nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji opštine Palilula ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.


Ekipe Gradske čistoće zaprašivaće od 18 časova područje Dunava, od Crvenke ka Pančevačkom mostu, zatim nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, Katin kanal.

Akcijom suzbijanja komaraca biće obuhvaćeni i nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev Dunavac, BSK Borča, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski tit, Dunavac, Opovački Dunavac, Besni fok, Vrbovski i Široka greda.

U saopštenju se dodaje da su preparati koje ekipe Gradske čistoće koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda pa građani nemaju razloga za strah.

Iz tog preduzeća apelovali su na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na navedenim lokacijama.

Takođe navode da, ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Teme