Web Analytics
Martinović najavio finansiranje izgradnje šumskih puteva - BetaRS

Martinović najavio finansiranje izgradnje šumskih puteva

Ekonomija | Izvor: Beta | 20.08.2024 | access_time 15:30
Martinović najavio finansiranje izgradnje šumskih puteva
Ministar poljoprivrede Srbije Aleksandar Martinović je danas najavio da će za nekoliko dana biti raspisan Javni poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na teritoriji šuma preduzeća "Srbijašume".

Martinović je posle sastanka s predstavnicima tog javnog preduzeća kazao da će izgradnja šumskih puteva biti prvi korak u budućoj saradnji.

On je dodao da je želja Ministarstva i "Srbijašuma" da pomognu stanovništvu koje živi u blizini šuma i od šuma, da ostane na svojim imanjima.

"Da bismo u tome uspeli, moramo da im obezbedimo i dobre puteve, i škole, i ambulante, i prodavnice, i internet mrežu, dakle ti ljudi moraju da uživaju sve benefite savremene civilizacije, kao svi drugi koji žive u bilo kojem velikom gradu u Srbiji", kazao je ministar.

Novi direktor "Srbijašuma" Krsto Janjušević kazao je da su razgovarali i o planovima pošumljavanja, nezi šuma, šumskom materijalu.

On je istakao da se razgovaralo o pošumljavanju površina koje do sada nisu bile pod šumom.

Janjušević je naveo da će u taj posao biti uključeno i Ministarstvo zaštite životne sredine, s čijim predstavnicima će uskoro biti sastanak.

Teme