Web Analytics
Dačić dočekao vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice po povratku iz Grčke i BiH - BetaRS

Dačić dočekao vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice po povratku iz Grčke i BiH

Društvo | Izvor: Beta | 20.08.2024 | access_time 16:00
Dačić dočekao vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice po povratku iz Grčke i BiH
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je danas dočekao vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice koji su proteklih šest dana u Grčkoj i Bosni i Hercegovini gasili požare.

Ministarstvo je prenelo da je Dačić rekao da je u Grčkoj u okviru međunarodne intervencije sedam članova posade Helikopterske jedinice s helikopterom za gašenje požara nosivosti pet tona vode, imalo 50 naleta i izbacilo 200 tona vode.

Uz to je helikopter Kamov K-32 bio kod grada Kavale i opštine Seres gde je gasio šumski požar.

Istovremeno je 35 vatrogasaca-spasilaca sa 12 vozila bilo kod mesta Kalamos da bi sprečilo širenje požara.

U bazi Helikopterske jedinice danas je dočekan i tim od deset članova posade Helikopterske jedinice i pripadnika Sektora za vanredne situacije koji su helikopterom Super Puma gasili veliki požar na Tjentištu i kod Bileće, u Bosni i Hercegovini.

Dačić je rekao i da MUP ima dovoljno kapaciteta za uspešno gašenje požara u Srbiji, kao i za borbu protiv požara van granica, "da pravovremeno i nesebično bude podrška i oslonac drugim zemljama onda kada je potrebno".

Naveo je da su ove godine pripadnici Službe za vanredne situacije imali 25.266 intervencija u Srbiji, od toga u 18.000 požara.

Teme