Web Analytics
Uefa ponovo kaznila Partizan - BetaRS

Uefa ponovo kaznila Partizan

Fudbal | Izvor: Beta | 20.08.2024 | access_time 18:40
Uefa ponovo kaznila Partizan
Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas Partizan sa 40.750 evra i zabranom dolaska navijača crno-belih na narednu utakmicu evropskih takmičenja na gostujućem terenu, zbog njihovog neprimerenog ponašanja tokom revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa u Tunu protiv Lugana.

Partizan je 15. avgusta u Tunu u revanšu odigrao protiv Lugana 2:2 i eliminisan je iz kvalifikacija za Ligu Evropa.

Uefa je kaznila klub iz Humske sa 15.000 evra zbog toga što su njegovi navijači tokom te utakmice istakli parole koje nisu prikladne za sportski događaj, a sa 5.750 evra zbog paljenja baklji.

Takođe, Partizan je kažnjen sa 20.000 evra i zabranom prodavanja ulaznica svojim navijačima za narednu utakmicu u evropskim takmičenjima na gostovanju zbog rasističkog i diskriminatornog ponašanja navijača u Tunu.

To je druga kazna Uefe za nepunih sedam dana, pošto je prošlog četvrtka kaznila Partizan utakmicom pred praznim stadionom zbog nedoličnog ponašanja navijača u prvom meču protiv Lugana u Beogradu.

Partizan će tako u četvrtak u Beogradu igrati bez navijača protiv Genta, prvu utakmicu plej-ofa za Ligu konferencija, a sedam dana kasnije u Belgiji igraće bez svojih navijača zbog današnje kazne.

Teme