Web Analytics
Fudbaleri Zvezde izgubili od Bodo Glimta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona - BetaRS

Fudbaleri Zvezde izgubili od Bodo Glimta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 20.08.2024 | access_time 23:00
Fudbaleri Zvezde izgubili od Bodo Glimta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona
Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Norveškoj od Bode Glimta 1:2, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Bode Glimt je poveo golom koji je Odin Bjertuft postigao u 52. minutu, a prednost je udvostručio Isak Mata u 62. Konačan rezultat postigao je Ognjen Mimović u 75. minutu.

Prvu priliku imali su domaći u 10. minutu kada je pokušao Mata, ali je slabo šutirao pa je bez problema loptu uhvatio golman Marko Ilić.

Mata je zapretio i u 19. minutu kada se kontranapada oslobodio Nasera Đige, ali je ponovo loše šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Bode je igrao dobro i sigurno, a u šansi je i treći put bio Mata koji je ponovo šutirao sa ivice šesnaesterca, ali visoko preko prečke, u 27. minutu.

Igralo se na Zvezdinoj polovini, igrači norveške ekipe su bili brzi, imali posed, pritiskali i pokušavali da postignu gol, ali su se crveno-beli uspešno branili.

Dobru priliku Bode je propustio u 38. mintu, posle nekoliko dodavanja i kratkih pasova sa više od 20 metara šutirao je Frederik Sjevold, lopta je zakačila igrača Zvezde Luku Ilića i pogodila prečku.

Zvezda je posle toga zapretila kada je In Bom Hvang neprecizno šutirao, a u 44. minutu poništen je gol njegovog saigrača Šerifa Endiajea zbog ofsajda, pa je prvi deo igre završen bez pogodaka.

Drugo poluvreme počelo je dobrim odbranama golmana Ilića. Prvo je u 47. minutu zaustavio šut Hakona Evjena, a dva minuta kasnije ramenom je odbranio šut Kaspera Hega sa dva metra.

Novi napad imao je Bode u 50. minutu, ali je Jens Hauge bio neprecizan.

Napadi domaćih su se isplatili u 52. minutu kada je posle centaaršuta Sondrea Feta, Bjertuft glavom poslao loptu pod prečku, posle nesigurne intervencije golmana Zvezde.

U 59. minutu Zvezda je imala šanse, prvo je šutirao Mirko Ivanić, pa Timi Maks Elšnik, ali su domači igrači uspeli da blokiraju njihove udarce u šesnaestercu.

Bode je udvostručio prednost u 62. minutu lepim golom Mate, koji je iskosa sa desne strane sa ivice šesnaesterca poslao loptu u suprotan ugao.

Posle kontranapada Zvezda je imala dobru šansu u 72. minutu, centrirao je sa leve strane Bruno Duarte pred gol, a Piter Olajinka nije uspeo da stigne do lopte.

Ivanić je u 74. minutu bio u dobroj šansi, sam pred golmanom promašio je loptu, ali se čini da je bio u ofsajdu.

U 75. minutu Zvezda je smanjila zaostatak golom Mimovića, koji je poslao loptu u mrežu posle dobrog centaršuta Hvanga na drugu stativu.

Crveno-beli su se posle toga oslobodili pritiska, a domaći su pokušavali iz kontranapada, posle kojeg je u 86. minutu šutirao Evjen, a Điga blokirao.

Do kraja utakmice nije bilo prilika pa je norveška ekipa zadržala gol prednosti pred revanš u Beogradu.

Revanš utakmica igra se u sredu 28. avgusta od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić".

Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi u grupnu fazu Lige Evropa.

Teme