Web Analytics
Naslovne strane za sredu, 21. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za sredu, 21. avgust 2024. godine

Društvo | 21.08.2024 | access_time 09:45
Naslovne strane za sredu, 21. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 21. avgust pišu o ekološkim protestima i rudarenju litijuma, napuštenim srpskim selima, štetama od suša i drugim temama.

ALO - "Na meti terorista naše ambasade u Beču i Bernu!", o pretnjama upućenim tim ambasadama.

BLIC - List piše o rekonstrukciji Vlade. "Zatvorena 'Juga' počinje rušenje", o sudbini beogradskog hotela "Jugoslavija". "Imaćemo zimu sa mnogo snega", o najavama meteorologa.

VEČERNJE NOVOSTI - "U planinskim selima starci umiru sami", o zamiranju sela po Srbiji. "Od košnice do rafa pet puta poskupi", o visokim cenama meda. "Kijev zakonom ugasio crkvu zbog Rusije", o odluci ukrajinskog parlamenta.

DANAS - Organizatori ekoloških protesta u intervjuu za list kažu "Neka hapse nas, a ne decu i trudnice". "NVO se finansiraju legitimnije od političara", piše list. "Za jednu deceniju zbog suša izgubljeno šest milijardi dolara", o posledicama suša.

INFORMER - "Opasno: Pojačane mere bezbednosti", o pretnjama koje su upućene na adresu dve ambasade Srbije u Evropi.

KURIR - List piše o pretnjama koje su upućene srpskim ambasadama i konzulatima u Austriji i Nemačkoj: "Pretnje".

NOVA - Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović u intervjuu za list kaže "Nastavak protesta na jesen, vlast je spremna na nasilje". "Uhapšen vozač koji je pokosio troje mladih na protestu", o reakciji policije i tužilaštva na incident koji se dogodio kod Sava centra 10. avgusta.

POLITIKA - "Albanac pretio srpskim ambasadama i konzulatima", o saznanjima MUP u vezi sa pretećim mejlovima. "Za vožnju bez prištinskih dozvola kazna od 500 do 1.500 evra", piše list.

SRPSKI TELEGRAF - List piše da je pevač Bora Đorđević hitno hospitalizovan "Bora se bori za život!".

Teme