Web Analytics
Si Đinping primio kinesku olimpijsku delegaciju - BetaRS

Si Đinping primio kinesku olimpijsku delegaciju

Svet | Izvor: Beta | 21.08.2024 | access_time 10:35
Si Đinping primio kinesku olimpijsku delegaciju
Predsednik Kine Si Đinping sastao se danas u Velikoj dvorani naroda u Pekingu sa svim članovima kineske sportske delegacije koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Parizu, javila je Kineska medijska grupa (CMG).

„Na Olimpijskim igrama u Parizu ujedinili ste se kao jedan, uporno ste se borili, hrabro se takmičili, opravdali svoju misiju, postigli najbolje rezultate u istoriji učešća Kine na letnjim olimpijskim igrama, ostvarili ste veliki uspeh, kako u pogledu rezultata, ali i u smislu duhovne civilizacije i izborili ste čast za domovinu i narod", podvukao je Si, koji je generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije.

Si je u ime Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Državnog saveta poželeo dobrodošlicu svim članovima delegacije, uputivši tople čestitke i srdačne pozdrave svim radnicima na nacionalnom sportskom frontu.

Si je u obraćanju naveo da su odlični rezultati kineske sportske delegacije ne samo odraz razvoja i napretka kineske sportske industrije, već i jedna od tipičnih slika sveobuhvatnog dostignuća kineske modernizacije, što u potpunosti pokazuje snagu Kine u novoj eri.

Si Đinping je naglasio da je kineska sportska delegacija prilikom osvajanju zlatnih medalja insistirala na integritetu, sportskom duhu i fer borbi, stekavši široko poštovanje, priznanje i u potpunosti pokazavši imidž Kine u novoj eri.

Si je istakao da su profesionalni i amaterski sport usko povezani.

On je izrazio nadu da će dodatno biti unapređene sveukupne sposobnosti u takmičarskim sportovima, da bi se podstakao razvoj omladinskog sporta, te da će se time ostvariti novi doprinosi izgradnji kineske sportske sile.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika