Web Analytics
Stefanović: Nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti od odlaska radikala u istoriju - BetaRS

Stefanović: Nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti od odlaska radikala u istoriju

Politika | 21.08.2024 | access_time 14:50
Stefanović: Nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti od odlaska radikala u istoriju
Foto: Beta/Milan Obradovic

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je danas izjavio da je jedina veza iskopavanja litijuma i nacionalne bezbednosti ta da vlast Srbije "kroz laži, obmane i hapšenja pokušava da sačuva bezbednost gole vlasti i samovolje".

Povodom izjave predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da je iskopavanje litijuma "pitanje nacionalne bezbednosti", Stefanović je istakao da "nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti Srbije od odlaska radikala u istoriju".

"Vlast i dalje pokušava da veže jedan neisplativ i štetan projekat sa očuvanjem države i stalnim ponavljanjem sličnih besmislica i lobističkih tehnika pokušavajući na svaki način da izguraju projekat Jadar i iskopavanje litijuma u Srbiji, bez bilo kakvog pravog nadzora i bez države koja bi uspela da sačuva zdravlje ljudi i životnu sredinu", rekao je Stefanović.

Dodao je da je "zaustavljanje štetnog litijumskog projekta pitanje čuvanja nacionalne bezbednosti" i da će projekat biti zaustavljen samo ako se bude promenila vlast.

"Nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti Srbije od odlaska radikala u istoriju i pred zakonsku odgovornost i nema veće zaštite zemlje od zaustavljanja procesa pravljenja od Srbije deponije na periferiji Evrope u kojoj vlada korupcija, nasilje i divljanje cena", rekao je zamenik predsednika SSP.

Teme