Web Analytics
Vučić zvaničniku NATO izrazio zabrinutost zbog komplikovanja situacije na Kosovu - BetaRS

Vučić zvaničniku NATO izrazio zabrinutost zbog komplikovanja situacije na Kosovu

Politika | 21.08.2024 | access_time 15:55
Vučić zvaničniku NATO izrazio zabrinutost zbog komplikovanja situacije na Kosovu
prt.scr buducnostsrbijeav
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je tokom sastanka  s pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja Borisom Rugeom izrazio veliku zabrinutost zbog "tendencije usložnjavanja situacije uprkos svim nastojanjima Beograda da otvorena pitanja vrati u okvire dijaloga".

"Takođe, istakao sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj meri utiče na srpski narod na KiM, koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu", objavio je on na Instagramu.

Dodao je da je tokom sastanka, koji je ocenio kao dobar, zahvalio Rugeu na pažnji koju poklanja tom pitanju, budući da je i sam dobar poznavalac prilika na Kosovu.

"Naglasio sam da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa snagama KFOR u skladu sa Rezolucijom 1244 i ovlašćenjima koja te snage imaju u sklopu svog mandata, kako bi se osigurala bezbednost Srba na KiM, vraćanje Prištine na dijalog i ispunjavanje svih obaveza, a pre svega formiranje ZSO", rekao je Vučić i dodao da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti.

Teme