Web Analytics
Kandidat Demokrata za potpredsednika Tim Volc i Bil Klinton danas govore na konvenciji - BetaRS

Kandidat Demokrata za potpredsednika Tim Volc i Bil Klinton danas govore na konvenciji

Svet | Izvor: Beta-AP | 21.08.2024 | access_time 22:40
Kandidat Demokrata za potpredsednika Tim Volc i Bil Klinton danas govore na konvenciji
Kandidat američke Demokratske stranke za potpredsednika Tim Volc i bivši predsednik SAD Bil Klinton danas će biti glavni govornici trećeg dana Nacionalne demokratske konvencije, koja se održava zarad predstavljanja predsedničke kandidatkinje demokrata - Kamale Haris.

Počasna predsednica donjeg doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i ministar saobraćaja Pit Butidžidž će takođe govoriti na konvenciji.

Džon Ledžend će nastupiti danas pre obraćanja Tima Volca, guvernera savezne države Minesote. 

Haris i demokrate koje su se okupile da je podrže, pokušavaju da konvencijom održe uzbuđenje, nastalo posle povlačenja aktuelnog predsednika Džoa Bajdena iz trke za Belu kuću.

Bivši predsednik Barak Obama, koji je govorio na konvenciji u utorak, upozorio je da će "nesumnjivo izbori biti borbeni".

"Ovo će biti tesna trka u veoma podeljenoj zemlji", rekao je Obama.

Haris radi na tome da iza sebe okupi široku koaliciju kako bi pobedila republikanskog protivkandidata Donalda Trampa.

Ako bude izabrana potpresednica Kamala Haris, američko vođstvo će izgledati različito od vremena dok je Džo Bajden bio predsednik, rekli su pomoćnici poptresednice SAD, ali i dodali da su Haris i Bajden "delili vrednosti i principe". 

To je najnoviji znak kako Kamala Haris balansira da izađe u susret glasačima koji brinu oko promene politike, s obzirom na to da se ona vezala za učinak Džoa Bajdena kao njegova potpredsednica.

Haris je postavila svoju politiku kao nastavak i proširenje onoga što je Bajden postigao tokom svog mandata.

Ali bivša savetnica Kamale Haris za domaću politiku i njena sadašnja savetnica u kampanji Rohin Kosoglu, rekla je da će predsedništvo Kamale Haris "izgledati i zvučati drugačije" od Bajdenovog i da može da se očekuje promena.

Teme