Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 22. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 22. avgust 2024. godine

Društvo | 22.08.2024 | access_time 09:35
Naslovne strane za četvrtak, 22. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 22. avgust 2024. godine pišu o najavama iskopavanja litijuma u Srbiji, suđenju osumnjičenom za masovno ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva, o situaciji na Kosovui o drugim temama.

ALO - O pozadini pretnji ambasadama Srbije po Evropi "Iza teroriste stoji Kurti i njegova služba". Češki predsednik Pavel "U NATO će ući ono što ostane od Ukrajine". Zanati su ponovo u modi "Plata kuvara 300.000 dinara".

BLIC - "Deca se potrovala vodom", o obolevanju 50 mladih sportista u Krupnju. "Domar upao u školu i pobio troje kolega", o ubistvu u školi u Bosni i Hercegovini.

VEČERNJE NOVOSTI - "Uzvraćamo istinom na laži o Srbiji", o navodnim dezinformacijama usmerenim protiv Srbije. O suđenju osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva, Urošu Blažiću, u tekstu "Priznao zločin, ni reč o masakru".

DANAS - "Vlada je najveći 'strani plaćenik'", smatraju sagovornici lista. "Susreti direktora CIA sa zvaničnicima Srbije pod velom tajne", piše list o poseti Vilijama Bernsa Beogradu.

INFORMER - Centralna tema "CIA ruši Vučića", Srbiji se sprema iranski scenario. Da li je ovo prekretnica u ratu "Zelenski udario na Moskvu".

KURIR - O suđenju za masakr u Duboni i Malom Orašju pod naslovom "Sramno". List piše o naučnom radu o projektu Jadar i prenosi izjavu profesora Aleksandra Jovovića "Kolege su manipulisale podacima o litijumu".

NOVA - "Vlast poručuje da će ipak kopati", navodi list. "Sud ne veruje policajcu, još jedan čuvar bio otet", piše list o navodnim nepoznatim detaljima rušenja u Savamali 2016. godine.

POLITIKA - "Kurti uoči izbora pravi jedinicu žandarmerije", navodi list. O obnavljanju tornja Garnizonske crkve u nemačkom Potsdamu, list piše pod naslovom "Simbol ustoličenja nacističkog režima".

SRPSKI TELEGRAF - Zahtev naučnika časopisu Nature scientific reports "Povucite sraman rad o projektu Jadar". Šokantno priznanje američkog oficira u Hagu "NATO je došao da raskomada Srbiju".

Teme