Web Analytics
Voštinić: Vlast želi da hapšenjem iznuri aktiviste protiv litijuma da dignu ruke od protesta - BetaRS

Voštinić: Vlast želi da hapšenjem iznuri aktiviste protiv litijuma da dignu ruke od protesta

Politika | 22.08.2024 | access_time 10:10
Voštinić: Vlast želi da hapšenjem iznuri aktiviste protiv litijuma da dignu ruke od protesta
Foto: Beta/Miloš Miškov
Aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva Predrag Voštinić ocenio je da vlast podiže brojne krivične i prekršajne prijave protiv učesnika antilitijumskih skupova kako bi došlo do njihovog iznurivanja i kako bi ih naveo da dignu ruke od protesta.

"Često koristimo reč 'zastrašivanje', ali verujem da, kada se govori o odnosu aktuelnog režima prema aktivistima i oponentima postoji pogodnija reč. Ona glasi: iznurivanje. Dakle, nije ključno izazivanje straha da će vam se našto slično ponovo desiti, nego je namera da s vremenom dignete ruke od svega. Ako dignete ruke od svega, nećete dići revoluciju", rekao je Voštinić u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Dakle, nastavio je, "u jednom trenutku izgubićete snagu i volju da se i dalje bavite aktivizmom, jer to postaje - i po vas i vaše okruženje - isuviše iscrpljujuće, i materijalno, i fizički, i emotivno".

"Da jednog trenutka kažete: stvarno, ja ovo više ne mogu. Ili da to ne izgovorite već da tiho pristanete da ostatak života plivate nizvodno", objasnio je Voštinić.

Još je rekao da vlast nije uhapsila maltene nijednog od organizatora protesta ili vodećih i odgovornih članova organizacija koje stoje iza protesta i istakao da "to nije slučajno. Cilj je udar na homogenost organizacija".

Teme