Web Analytics
Đoković protiv tenisera iz kvalifikacija na početku takmičenja na Ju Es openu - BetaRS

Đoković protiv tenisera iz kvalifikacija na početku takmičenja na Ju Es openu

Tenis | Izvor: Beta | 22.08.2024 | access_time 21:35
Đoković protiv tenisera iz kvalifikacija na početku takmičenja na Ju Es openu
Srpski teniser Novak Đoković počeće odbranu titule na Ju Es openu protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je večeras žrebom u Njujorku.

Đoković bi u drugom kolu trebalo da igra protiv pobednika duela sunarodnika Lasla Đerea i Nemca Jana Lenarda Štrufa, a posle toga protivnik bi mogao da mu bude Australijanac Aleksej Popirin.

Na drugoj strani žreba su ostali favoriti za osvajanje titule na poslednjem grend slem turniru u sezoni, prvi teniser sveta Italijan Janik Siner igraće protiv domaćeg igrača Mekenzija Mekdonalda, dok će Španac Karlos Alkaras igrati protiv tenisera iz kvalifikacija.

Na toj strani žreba je i Rus Danil Medvedev, koji će igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića. Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće protiv Japanca Jošihita Nišioke.

Grk Stefanos Cicipas igraće protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa, dok će protiv tenisera iz kvalifikacija igrati i Poljak Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov iz Bugarske, Norvežanin Kasper Rud i Francuz Gael Monfis.

U ženskoj konkurenciji branilac titule Amerikanka Koko Gof igraće u prvom kolu protiv Francuskinje Varvare Gračeve.

Prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek igraće protiv teniserke iz kvalifikacija, a na drugoj strani žreba je drugi nosilac Beloruskinja Arina Sabalenka, koja takođe čeka protivnicu iz kvalifikacija.

Dvostruka šampionka Ju Es opena japanska teniserka Naomi Osaka igraće protiv Letonke Jelene Ostapenko, a hrvatska teniserka Dona Vekić protiv teniserke iz kvalifikacija.

Kazahstanka Elena Ribakina, Dankinja Karolina Voznijacki i Beloruskinja Viktorika Azarenka igraće protiv teniserki iz kvalifikacija.

Takmičenje na Ju Es openu održaće se od 26. avgusta do 8. septembra na terenima Flašing Medouza u Njujorku.

Teme