Web Analytics
Fudbaleri Partizana izgubili od Genta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija - BetaRS

Fudbaleri Partizana izgubili od Genta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija

Fudbal | Izvor: Beta | 22.08.2024 | access_time 22:25
Fudbaleri Partizana izgubili od Genta u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija
Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na svom terenu u Beogradu od Genta 0:1, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija.

Jedini gol na praznom stadionu u Humskoj, postigao je Omri Gandelman u 16. minutu.

Utakmica je igrana bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (Uefa) koju je Partizan dobio zbog nesportskog ponašanja navijača.

Partizan je prvi imao šansu, u četvrtom minutu, kada je Mateus Saldanja loše šutirao posle dodavanja Ksandera Severine. Saldanja je pokušao i dva minuta kasnije, ali je poslao loptu pored stative.

Belgijska ekipa je povela u 16. minutu kada je sa desne strane centrirao Sven Kums, a Gandelman je pored Marija Jurčevića zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu.

Partizan je u 18. minutu uzvratio preko Nihada Mujakića, a golman Dejvi Rof odbranio.

Posle toga na drugoj strani u dobroj šansi je bio Gandelman, a golman Partizana Aleksandar Jovanović je odbranio. Jovanović je dobro boksovao loptu kod centaršuta Kumsa, a srpski golman se u 29. minutu okliznuo posle lopte Mujakića, ali je uspeo da se izvuče ispred jednog protivničkog igrača.

U 43. minutu u šansi se posle duge lopte našao Severina, ali nije se odlučio na šut, oklevao je i dodao loptu do Gajasa Zahida, koji je samo uspeo da izbori korner, posle kojeg crno-beli nisu ugrozili protivnički gol.

U završnici prvog poluvremena Gent je imao dobru šansu, kada je Arči Braun šutirao posle prodora po levoj strani, ali je lopta izbijena u korner.

Na početku drugog poluvremena Partizan je mogao da zapreti iz kontranapada ali se Severina ponovo nije dobro snašao.

Crno-beli su zatim imali šanse preko Ibrahima Zubairua i ponovo Saldanje, ali ih nisu iskoristili.

U 76. minutu dobru priliku propustio je Milan Lazarević, koji je u izglednoj situaciji pred golom, posle dodavanja Bibrasa Natha, šutirao visoko preko prečke.

U 90. minutu novu priliku za Partizan propustio je Đorđe Jovanović, kada je posle dodavanja Lazarevića zahvatio loptu pred samim golom, a golman Rof odlično odbranio.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa će Partizan uz gol zaostatka otići na revanš u Belgiju, u sredu 28. avgusta od 18 časova.

Teme