Web Analytics
Kenedi Mlađi, prema sudskom dopisu, podržao Trampa, ali kampanja osporava da se to desilo - BetaRS

Kenedi Mlađi, prema sudskom dopisu, podržao Trampa, ali kampanja osporava da se to desilo

Svet | 23.08.2024 | access_time 21:35
Kenedi Mlađi, prema sudskom dopisu, podržao Trampa, ali kampanja osporava da se to desilo
Foto: AP/Stefan Jeremiah
Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi danas je, sudeći po dopisu sudu u Pensilvaniji, podržao kandidaturu bivšeg predsednika države, republikanca Donalda Trampa, javlja Si-En-En (CNN), dodajući da je Kenedijeva kampanja osporila tu vest i naglasila da advokat koji je uputio dopis - nije konsultovao kampanju. 

U dokumentaciji se navodi da se Kenedi Mlađi i Nikol Šanahan kao kandidati pokreta "Mi, narod" za predsednika i predsednicu SAD, povlače iz spora koji se vodi oko njihovog prava da se pojave na glasačkom listiću u Pensilvaniji, a kao razlog se navodi da je to "rezultat današnjeg davanja podrške" Donaldu Trampu.

Ovaj sudski zahtev je usledio uoči večerašnjeg predizbornog skupa u Arizoni na kojem se očekuje da će Kenedi Mlađi objaviti da se povlači iz predsedničke trke.

Tramp takođe večeras ima predizborni skup u Arizoni, a njegova kampanja je najavila "specijalnog gosta".

Reagujući na izveštaj CNN-a o sadržaju dopisa sudu u Pensilvaniji, portparolka Kenedijeve kampanje Stefani Sper je izjavila da "Kenedi nije podržao predsednika Trampa" i da je "dopis podneo advokat" bez prethodne konsultacije sa kampanjom.

Savetnik u Kenedijevoj kampanji Del Bigtri rekao je CNN-u da nije bio svestan postojanja toga dopisa i dodao: "Iznenađen sam ovim što vidim".

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika