Web Analytics
Belencan: Dnevno se u proseku otkrije oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa - BetaRS

Belencan: Dnevno se u proseku otkrije oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa

Društvo | 25.08.2024 | access_time 11:40
Belencan: Dnevno se u proseku otkrije oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa
Foto: Beta/Milan Timotić
 Pomoćnik načelnika u Upravi saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je da se u proseku dnevno otkrije oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa.


On je na TV Prva rekao danas da u izvršenju prekršaja uglavnom prednjače vozači kamiona, "s tim, što se vrši pojačana kontrola autobusa, naročito turističkih".

Belencan je rekao da su "jun, jul i avgust tradicionalno nebezbedni", ali da je ovog leta došlo do pogoršanja bezbednosti saobraćaja.

"Glavni uzroci saobraćajnih nesreća su nepropisno i nebezbedno upravljanje. Određeni vozači su ili olako shvatili upravljanje vozilom, pa su sebi dozvolili da upravljaju pod dejstvom alkohola", ocenio je on.

Dodao je da je saobraćajna policija prošle godine otkrila skoro milion i po prekršaja, ali da to "izgleda" nije uticalo na pojedine vozače da shvate da je bezbednost saobraćaja "u njihovim rukama".

Govoreći o sudaru autobusa i kamiona kod Umke, u kome je juče jedna osoba poginula, a 14 povređeno, rekao je da je vozač autobusa "već imao određeno učestvovanje u saobraćajnim nezgodama" i da je su ga zbog toga procesuirali policijski službenici.

Teme