Web Analytics
Grlić Radman o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu i zadržavanju Severine - BetaRS

Grlić Radman o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu i zadržavanju Severine

Politika | 26.08.2024 | access_time 16:55
Grlić Radman o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu i zadržavanju Severine
BETAPHOTO/HINA/Zvonimir KUHTIC

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da nema saznanja da je u Beogradu uhapšena osoba koja je navodno špijunirala za Hrvatsku.

"Nemamo nikakvih saznanja, mi smo to isto pročitali u medijima. U kontaktu smo s našom ambasadom u Beogradu. Sve ono što smo videli u medijima su i naša saznanja", rekao je Grlić Radman.

Dodao je da se o tome vodi računa da bi mogli da informišu i javnost u zemlji, prenela je N1 televizija.

On je komentraisao i sinoćno zadržavanje pevačice Severine Vučković na srpskoj granici, rekavši da im se ona nije obratila i da su vest o tome takođe videli u medijima.

"To je isto bilo jedno od pitanja o kojem smo razgovarali na sastanku s ministrom spoljnih poslova (Markom) Đurićem. Takve situacije nepotrebnog zadržavanja hrvatskih građana bi trebalo da prestanu. Ja sam na sastanku upozorio na pitanje slobode kretanje i slobode govora", rekao je hrvatski ministar.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je u Beogradu uhapšena osoba koja je navodno špijunirala za Hrvatsku i potvrdio da je granična policija zadržala Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".

Severina je izjavila da su je pripadnici srpske policije sinoć četiri sata zadržali na granici i ispitivali o stavovima prema genocidu u Srebrenici, operaciji "Oluja" i iskopavanju litijuma u Srbiji.

Teme