Web Analytics
Šangaj razvija komunikacionu mrežu pune pokrivenosti za letove na malim visinama - BetaRS

Šangaj razvija komunikacionu mrežu pune pokrivenosti za letove na malim visinama

Tehnologija | 27.08.2024 | access_time 17:20
Šangaj razvija komunikacionu mrežu pune pokrivenosti za letove na malim visinama
Ova fotografija snimljena 5. novembra 2023. prikazuje električni avion Matriks 1 za vertikalno poletanje i sletanje, koji je kompanija Vertasi predstavila na Šestom međunarodnom sajmu uvoza u istočnom kineskom gradu Šangaju. (Sinhua/Sin Mengčen)
Kineski Šangaj će do kraja 2026. u velikoj meri uspostaviti komunikacionu mrežu na malim nadmorskim visinama sa kontinuiranom pokrivenošću širom regiona, čime će olakšati razvoj ekonomskih aktivnosti na malim visinama, navodi se u smernicama gradske vlade.

Prema smernicama, koje je objavila Šangajska uprava za komunikacije, grad će tokom trogodišnjeg perioda postepeno dostići pokrivenost 5G-A mrežom, poboljšanom verzijom 5G mreže, prenosi agencija Sinhua.

Šangaj podstiče telekomunikacione kompanije da obezbede komunikacionu mrežu sa ultra-visokim propusnim opsegom, ultra-malim periodom kašnjenja i obimnim vezama za letove na malim visinama, navodi se u smernicama.

Štaviše, Šangaj ima za cilj da promoviše inovativnu primenu ekonomije na malim nadmorskim visinama, uključujući postizanje obimne primene ekonomije na malim visinama u hitnom spasavanju u vazduhoplovstvu i distribuciji logistike do 2026. godine. Grad će uspostaviti redovne rute na malim visinama u svrhe poput distribucije logistike.

Što se tiče industrije, Šangaj će proširiti aplikacije za spasavanje u hitnim slučajevima kao što su gašenje požara u vazduhoplovstvu, spasavanje u vazduhoplovstvu, javno zdravlje i telekomunikacije za hitne slučajeve.

Fokus će takođe biti stavljen na distribuciju logistike u vazduhoplovstvu, na vladine poslove i urbano upravljanje na malim visinama, na električno vertikalno poletanje i sletanje, na aplikacije za vazdušni saobraćaj, uključujući poslovna putovanja i privatne čartere, osim tradicionalnih aplikacija kao što su geološka istraživanja, zaštita poljoprivrede i šumarstva.

Teme