Web Analytics
Jang Bojs, Salcburg i Sparta iz Praga u grupnoj fazi Lige šampiona - BetaRS

Jang Bojs, Salcburg i Sparta iz Praga u grupnoj fazi Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 27.08.2024 | access_time 23:15
Jang Bojs, Salcburg i Sparta iz Praga u grupnoj fazi Lige šampiona
Fudbaleri švajcarskog Jang Bojsa, austrijskog Salcbuga i češke Sparte Prag plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige šampiona, nakon što su njihove ekipe u plejofu izbacile turski Galatasaraj, ukrajinski Dinamo Kijev i švedski Malme.

Jang Bojs je, nakon pobede na svom terenu 3:2, i večeras pobedio Galatasaraj 1:0 na gostovanju u Turskoj.

Jedini gol za goste postigao je Alan Virginijus u 88. minutu, što je proslavio pred navijačima Galatasaraja, nakon čega ga je oborio golman i kapiten domaćih Fernando Muslera, koji je zbog toga dobio direktan crveni karton.

Fudbaleri Salcburga i kijevskog Dinama odigrali su nerešeno 1:1, ali je u grupnu fazu Lige šampiona prošao tim iz Austrije zbog pobede od 2:0 u prvoj utakmici.

Prvi gol na meču postigao je Adam Dagim za domaće u 12. minutu, a konačnih 1:1 postavio je fudbaler Kijevljana, Vladislav Vanat u 29. minutu.

Srpski fudbaler Petar Ratkov ušao je u igru u 74. minutu, dok je Aleksa Terzić meč propustio zbog povrede.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona obezbedila je i Sparta iz Praga, koja je 2:0 na svom terenu pobedila Malme, isto koliko i u prvom meču koji se igrao u Švedskoj.

Srpski reprezentativac Veljko Birmančević u 19. minutu je promašio penal za ekipu iz Češke, kada je šutirao visoko iznad prečke.

Osam minuta kasnije, penal nije iskoristio ni Anders Kristijansen za Malme, kome je golman domaćih Peter Vindal Jensen odbranio šut.

Precizan sa 11 metara bio je fudbaler domaćih Lukas Haraslin u 80. minutu, a tri minuta kasnije za 2:0 pogodio je Albion Ramani.

Galatasaraj, Dinamo Kijev i Malme će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Lige Evrope.

Teme