Web Analytics
U Kini otvoren međunarodni sajam industrije velikih podataka - BetaRS

U Kini otvoren međunarodni sajam industrije velikih podataka

Ekonomija | 28.08.2024 | access_time 17:05
U Kini otvoren međunarodni sajam industrije velikih podataka
Dete u interakciji sa robotom na Kineskom međunarodnom sajmu industrije velikih podataka 2023. u Guijangu, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Gvidžu, 26. maja 2023. (Sinhua/Liu Su)
Kineski međunarodni sajam industrije velikih podataka 2024, koji je danas otvoren u Guijangu, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Gvidžu, privukao je više od 21.000 gostiju i 414 domaćih i međunarodnih kompanija, javila je agencija Sinhua.

Liu Liehong, direktor kineske Nacionalne uprave za podatke, rekao je na ceremoniji otvaranja da je sajam, posle decenije razvoja, postao "ključna platforma u oblasti podataka u zemlji, predvodeći inovativne trendove, prikazujući dostignuća industrije i promovišući otvaranje i saradnju".

Ovogodišnji sajam, čija je tema "Pametna digitalna tehnologija oblikuje naprednu digitalnu ekonomiju", obuhvata izložbenu površinu od 60.000 kvadratnih metara i sastoji se od šest glavnih sekcija.

Učesnici sajma su domaći lideri u industriji kao što su Huavej, Alibaba, Tencent i Baidu, kao i 77 stranih kompanija iz više od 30 zemalja i regiona, uključujući SAD, Nemačku i Kanadu.

Kompanije će predstaviti svoje najsavremenije digitalne tehnologije, rešenja i inovativne aplikacije u raznim oblastima.

Očekuje se da će na marginama sajma, koji će trajati do petka, biti održano više od 90 aktivnosti.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

IT