Web Analytics
Partizan poražen i u Belgiji, ostao i bez Lige konferencija - BetaRS

Partizan poražen i u Belgiji, ostao i bez Lige konferencija

Fudbal | 28.08.2024 | access_time 20:50
Partizan poražen i u Belgiji, ostao i bez Lige konferencija
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Fudbaleri Partizana ispali su i iz kvalifikacija za Ligu konferenciju pošto su i na gostovanju belgijskom Gentu poraženi rezultatom 1:0.


Posle prošlonedeljnog poraza u Beogradu rezultatom 0:1, Partizan je i u Belgiji izgubio od ekipe koja posle pet odigranih kola zauzima 11. poziciju na tabeli Župiler Pro lige. 

Gol za Gent postigao je Delorž  u 88. minutu udarcem levom nogom sa dvadesetak metara. 

Partizan je najizgledniju šansu za postizanje gola u prvom poluvremenu imao u 40. minutu kada je posle brze kontre udarac Alda Kalulua sa ivice šesnaesterca blokirao jedan igrač Genta da bi na odbijenu loptu natrčao Gajas Zahid koji je sa desetak metara iskosa šutirao visoko iznad gola. 

Dobru priliku beogradski klub imao je i u 22. minutu kad je posle nekoliko dodavanja na ivici šesnaesterca Kalulu asistirao Zahidu koji je šutirao pored gola. 

Gent je najbliži golu u prvom poluvremenu bio u 45. minutu kada je sa dvadesetak metara šutirao Sordez ali je njegov udarac odbranio golman Aleksandar Jovanović.

Belgijski klub bolje je ušao u drugo poluvreme i već u 48. minutu Gandelman je pogodio prečku pošto je sa desetak metara šutirao glavom posle centaršuta Sordeza.

Posle poraza u Belgiji, Partizan je postao jedini klub u Evropi koji je u ovosezonskom ciklusu ispao iz kvalfikacija za Ligu šampiona, Ligu Evropa i Ligu konferencija. 

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan je izgubio od Dinama iz Kijeva a potom i od švajcarskog Lugana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Teme