Web Analytics
Šapić optužio agenciju Beta za 'falsifikovanje', tvrdi da nije verodostojno prenela njegove reči - BetaRS

Šapić optužio agenciju Beta za 'falsifikovanje', tvrdi da nije verodostojno prenela njegove reči

Politika | Izvor: Beta | 29.08.2024 | access_time 14:30
Šapić optužio agenciju Beta za 'falsifikovanje', tvrdi da nije verodostojno prenela njegove reči

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić optužio je danas agenciju Beta da nije verodostojno prenela njegove reči o usvajanju gradskog budžeta tokom konferencije za novinare održane 25. jula, što prema njegovoj oceni predstavlja "falsifikovanje".

"Kada sam doslovce rekao, prošli budžet zbog toga što smo imali jedan dan, da ga nismo doneli do 1. jula, da smo ušli u 2. jul, ušli bismo još mesec dana u privremeno finansiranje i morali smo 'navrat-nanos' da organizujemo Skupštinu grada da bismo doneli budžet, to sam doslovce rekao", rekao je danas Šapić na otvaranju za saobraćaj kružnog toka kod Ušća.

Gradonačelnik je rekao da je Beta njegovu izjavu citirala "doneli smo budžet navrat-nanos" i ocenio da je to falsifikovanje, te da nije problem ako je prilog urađen u duhu opozicije, ali da mora da bude istinit.

"Šapiću je bilo dosadno i uzeo doneo navrat-nanos budžet...E, to ste radili vi, i nemam ja problem da vaš prilog bude u duhu opozicije, al mora da bude istinit. Onda su naravno svi preneli 'doneli smo budžet navrat nanos', to ima jedan kontekst, a drugi kontekst je - do 1. jula smo morali da donesemo budžet imali smo jedan dan i morali smo navrat-nanos da sprovedemo tu Skupštinu da ne bismo ušli u novo privremeno finansiranje. To je potpuno drugi kontekst i to je kada želite da zloupotrebljavate nečije reči", kazao je Šapić.

On je rekao da agenciji Beta, "ukoliko još jednom bude uradila slično", neće više odgovarati na pitanja i dodao da joj neće davati materijal "kako bi lagala" u njegovo ime.

Na video-snimku koji poseduje agencija Beta sa konferencije za novinare 25. jula na aerodromu Lisičji jarak o prskanju sredstva protiv komaraca iz aviona, Šapić je odgovarao na pitanja novinara i o gradskom budžetu.

"Ovaj budžet koji smo usvajali 1. jula je bio navrat-nanos, jer smo zamalo probili jedan dan, da nismo uspeli da sastavimo skupštinsku većinu ušli bismo u novo privremeno finansiranje", rekao je tada gradonačelnik.

Teme