Web Analytics
Generalni sekretar Postevrope u poseti Pošti Srbije - BetaRS

Generalni sekretar Postevrope u poseti Pošti Srbije

Ekonomija | Izvor: Beta | 29.08.2024 | access_time 15:45
Generalni sekretar Postevrope u poseti Pošti Srbije
Foto: Pošta/Vuk Branković
Generalni sekretar Asocijacije javnih poštanskih operatera Evrope – Postevrope, Boton Szebeni posetio je danas Poštu Srbije povodom završnih priprema za 40. Generalnu skupštinu Postevrope, koja će se održati 16. i 17. oktobra ove godine u Beogradu.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković upoznao je generalnog sekretara sa izuzetno teškom situacijom zaposlenih na КiM, zatvaranjem pošti i privođenjem, kao i nemogućnosti da se građanima sa severa КiM
pruže usluge poput isplate penzija, socijalnih davanja, plata i drugih važnih davanja.

Razgovarali su i o aktuelnim projektima i budućim planovima Pošte Srbije koji uključuju automatizaciju procesa, robotizaciju logističkih centara, razvijanje novih usluga i širenje mreže paketomata.

Tema razgovora bili su i poslednji dogovori i organizacione pripreme za predstojeću Skupštinu Postevrope, koja doprinosi evropskoj poštanskoj stručnoj zajednici, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

"Razmenom stručnog znanja i unapređenjem teorije i prakse, pružićemo značajan doprinos evropskoj poštanskoj
profesionalnoj zajednici. Spojem svih nas kojima je razvoj poštanske delatnosti profesionalni izbor, inspiracija i izazov, ponovo ćemo pomeriti granice", kazao je Anđelković.

Szebeni je u Beogradu razgovarao i sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Postevropa, osnovana 1993. godine, predstavlja asocijaciju javnih poštanskih operatera iz 53 evropske zemlje. Sa 55 članica i pokrivanjem od 175.000 prodajnih punktova, ta organizacija povezuje 800 miliona ljudi na dnevnom nivou i nastoji da unapredi poštanski sektor kroz inovacije i primenu novih tehnologija.

Jubilarna Generalna skupština Postevrope, jedan od najznačajnijih godišnjih događaja u poštanskom sektoru na evropskom nivou, u Beogradu će okupiti predstavnike 55 javnih poštanskih operatera.

Učesnici će razmatrati buduće pravce razvoja poštanskih usluga i izazove u sve digitalizovanijem svetu. Poseban akcenat biće stavljen na ulogu veštačke inteligencije (AI) u poštanskoj industriji, što će biti glavna tema Biznis
foruma koji će se održati u okviru Generalne skupštine.

Pošta Srbije je jedna od najstarijih poštanskih uprava u Evropi i predstavlja zemlju osnivača Svetskog poštanskog saveza 1874. u Bernu.

"Izbor Pošte Srbije za domaćina ovog važnog događaja priznanje je njenog statusa, kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru. Pošta Srbije bila je uspešan domaćin ovog događaja 2012. godine i nada se da će i
ove godine učesnicima pružiti izuzetne uspomene koje će poneti iz Beograda", navodi se u saopštenju Pošte.

Teme