Web Analytics
Jetel fondacija donirala specijalizovane pedijatrijske krevete dečjoj klinici Tiršova u Beogradu - BetaRS

Jetel fondacija donirala specijalizovane pedijatrijske krevete dečjoj klinici Tiršova u Beogradu

Društvo | Izvor: Beta | 30.08.2024 | access_time 16:10
Jetel fondacija donirala specijalizovane pedijatrijske krevete dečjoj klinici Tiršova u Beogradu
Univerzitetska dečja klinika Tiršova u Beogradu saopštila je danas da je odeljenje kardiohirurgije dobilo specijalizovane pedijatrijske krevete od Jetel (Yettel) fondacije, koji će, kako je istaknuto, unaprediti uslove lečenja malih pacijenata.

Kreveti su smešteni na odeljenju kardiohirurgije u kojem se leče pacijenti po izlasku iz kardiohirurške intenzivne nege, a vrednost opreme iznosi više od 30.000 evra.

"U Tiršovoj godišnje izvedemo oko 250 kardiohirurških operacija. Savremena medicinska oprema od ključnog je značaja za uspeh tih zahvata i postoperativnog oporavka naših pacijenata. Ovi kreveti unaprediće uslove lečenja i boravka dece", kazao je načelnik Službe kardiohirurgije u Tiršovoj Vladimir Milovanović.

Kako se navodi u saopštenju, Univerzitetska dečja klinika je jedna od najznačajnijih medicinskih ustanova u Srbiji i regionu, a u njoj se izvode najzahtevnije medicinske procedure, dok se u okviru Centara za pedijatriju i hirurgiju godišnje obavi oko 150.000 specijalističkih pregleda i do 7.000 operacija.

"Jetel fondacija želi da olakša rad lekarima koji brinu o bolesnim mališanima i poboljša uslove za njihovo lečenje i oporavak", piše u saopštenju.

Teme