Web Analytics
Učesnici pekinškog Foruma o borbi protiv terorizma postigli konsenzus o više pitanja - BetaRS

Učesnici pekinškog Foruma o borbi protiv terorizma postigli konsenzus o više pitanja

Svet | 30.08.2024 | access_time 17:35
Učesnici pekinškog Foruma o borbi protiv terorizma postigli konsenzus o više pitanja
Ceremonija otvaranja Međunarodnog foruma o borbi protiv terorizma "Kineski zid 2024", održana u Pekingu, glavnom gradu Kine, 27. avgusta 2024. (Sinhua/Jin Gang)

Predstavnici više od 50 zemalja analizirali su nove oblike terorizma i razgovarali o upotrebi bespilotnih i inteligentnih tehnologija u borbi protiv terorističkih napada, na četvorodnevnom forumu koji je danas završen u Pekingu, javila je agencija Sinhua.

Više od 300 učesnika razgovaralo je na temu "Protivterorističke operacije bez učešća ljudi" i postiglo konsenzus o više pitanja tokom Međunarodnog foruma o borbi protiv terorizma "Kineski zid 2024".

Oni su razmenili mišljenja o temama kao što su trenutno okruženje za borbu protiv terorizma bez učešća ljudi, relevantne taktike, razvoj i primena opreme.

"Na ovom forumu smo svi mnogo naučili", rekao je na ceremoniji zatvaranja Avom Nang Žan Žak, ataše za odbranu u ambasadi Kameruna u Kini, izrazivši uverenje da će predlozi koji su izneti na Forumu sigurno biti realizovani, uz zajedničke napore svih strana.

Forum, čije je ovogodišnje izdanje peto od njegovog pokretanja 2016. godine, postao je važna platforma koja promoviše međunarodni dijalog o borbi protiv terorizma.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika