Web Analytics
Projekti vredni 13,4 milijarde dolara dogovoreni na Svetskoj konferenciji o baterijama u Kini - BetaRS

Projekti vredni 13,4 milijarde dolara dogovoreni na Svetskoj konferenciji o baterijama u Kini

Ekonomija | 02.09.2024 | access_time 15:00
Projekti vredni 13,4 milijarde dolara dogovoreni na Svetskoj konferenciji o baterijama u Kini
Ceremonija potpisivanja fotografisana tokom Svetske konferencije o električnim baterijama 2024 u Jibinu, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, 1. septembra 2024. (Sinhua/Tang Venhao)

Ugovori za 137 projekata sa kombinovanom investicijom od 95,25 milijardi juana (oko 13,4 milijarde američkih dolara) potpisani su na Svetskoj konferenciji o električnim baterijama 2024, saopštili su organizatori.

Konferencija, koja je juče otvorena u gradu Jibin, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, privukla je gotovo 400 stručnjaka iz industrije i rukovodilaca kompanija iz zemlje i inostranstva, prenosi agencija Sinhua.

Događaj, u organizaciji vlade provincije Sečuan, ima za cilj da izgradi međunarodnu platformu za saradnju za razvoj industrije električnih baterija i da promoviše visokokvalitetan razvoj zelenih i niskougljeničnih industrija.

Tokom godina, Kina je razvila kompletan industrijski lanac novih energetskih vozila u jeku buma te industrije.

Od svih projekata, 133 sa kombinovanom investicijom od 84,55 milijardi juana nalaziće se u Jibinu.

Očekuje se da će svi projekti u Sečuanu generisati kombinovanu godišnju vrednost proizvodnje od više od 100 milijardi juana i otvoriti više od 20.000 radnih mesta kada budu u potpunosti operativni, prema odeljenju opštine Jibin za ekonomsku saradnju i nove industrije.

Konferencija je prvi put održana 2022. godine. Na prethodna dva skupa potpisani su ugovori za više od 100 projekata sa ukupnom ugovorenom investicijom većom od 200 milijardi juana.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT