Web Analytics
Srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja - BetaRS

Srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja

Olimpijada | Izvor: Beta | 03.09.2024 | access_time 14:35
Srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja
Organizatori Paraolimpijskih igara u Parizu vratili su srebrnu medalju srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću, saopštio je danas Paraolimpijski komitet Srbije.

Nebojša Đurić je na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje kugle. Đuriću je u petak srebro doneo hitac iz druge serije, kada je kuglu bacio 11 metara i 98 centimetara, ali mu je odličje dan posle finala oduzeto zbog navodno neadekvatne opreme.

Odlukom sudijskog žirija, srpskom takmičaru su, posle žalbe na rekvizit koji je koristio, poništeni svi rezultati u Parizu.

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije su potom uložili žalbu, koja je na kraju usvojena, tako da je Đuriću medalja vraćena.

"Paraolimpijcu Nebojši Đuriću vraćena je srebrna medalja u Parizu, nakon revizije rezultata njegovog nastupa. Đurić, koji je jedan od naših najistaknutijih paraatletičara, prvobitno je bio diskvalifikovan zbog proceduralne greške, ali je nakon pažljivog razmatranja situacije pravda zadovoljena", navedeno je u saopštenju Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Đurić je u ponedeljak posle konsultacija sa lekarom srpskog tima odlučio da se povuče sa takmičenja u bacanju diska u kategoriji F56.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Parizu do sada osvojila tri medalje. Parastonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić su osvojile srebrnu medalju u dublu, dok je parastonoteniser Mitar Palikuća osvojio bronzu.

Paraolimpijske igre u Parizu traju od 28. avgusta do 8. septembra.

Teme