Web Analytics
Manojlović: Vučić preselio kancelariju jer pokušava da nađe narod koji mu tapše - BetaRS

Manojlović: Vučić preselio kancelariju jer pokušava da nađe narod koji mu tapše

Politika | 04.09.2024 | access_time 10:15
Manojlović: Vučić preselio kancelariju jer pokušava da nađe narod koji mu tapše
Foto: Beta/Milan Obradović
Programski direktor kampanje Kreni- promeni Savo Manojlović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić preselio svoju kancelariju u Podrinje nastojeći da "nađe narod" kakav mu odgovara jer mu ne odgovara onaj koji protestuje protiv iskopavanja litijuma, i poručio mu da "u Srbiji kopanja neće biti".

"Vlast doživljavam kao ljude koji treba da služe narodu. Predsednik ovih dana meni deluje da on ne želi narod kojem će služiti nego koji će klimati glavom, tapšati iza njega. Vidimo kakve ljude okuplja", rekao je Manojlović u obraćanju novinarima ispred Skupštine Srbije.

"Očigledno ne odgovara ovaj narod koji vidi ispred Skupštine, ne odgovara mu narod koji protestuje u Krupnju, Loznici, Valjevu, i on sada, meni se čini, ide po Srbiji pokušava da nađe narod koji mu odgovara", kazao je Manojlović.

"Ali to nije koncept demokratije. Ne treba vlast da traži narod kakav joj odgovara nego narod treba da traži vlast kakva mu odgovara", poručio je Manojlović.

On se obratio ispred zgrade Skupštine Srbije kako bi još jednom upozorio da je, kako je istakao, uveliko prekoračen rok kad je pred poslanicima morala da se nađe narodna inicijativa protiv iskopavanja litijuma, sa skoro 40.000 potpisa građana.

Teme