Web Analytics
Putin Vulinu: Čekamo Vučića na samitu grupe BRIKS na jesen - BetaRS

Putin Vulinu: Čekamo Vučića na samitu grupe BRIKS na jesen

Politika | 04.09.2024 | access_time 12:35
Putin Vulinu: Čekamo Vučića na samitu grupe BRIKS na jesen
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Vladivostoku da Moskva očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS.

"Prenesite pozdrav predsedniku Vučiću, čekamo ga na događajima u okviru sastanka lidera grupe BRIKS. Poslali smo mu poziv, nadamo se da će ga gospodin predsednik prihvatiti", rekao je Putin na početku sastanka sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.

Na sastanku, održanom na marginama Istočnog ekonomskog foruma, Putin je Vulinu rekao i da je došlo do blagog pada trgovinske razmene između Rusije i Srbije i ukazao na potrebu da se razumeju uzroci te promene.

Putin je kazao da je "verovatno vreme da se održi sastanak" Međuvladinog komiteta za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, javila je ruska agencija RIA Novosti.

"Međuvladina komisija se dugo nije sastajala, najmanje dve godine. Treba razmotriti prepreke koje se pojavljuju u vezi sa tim i otkloniti ih. Tim pre što imamo mnogo interesantnih oblasti, saradnju u oblastima industrije, saobraćaja, industrijsku saradnju", kazao je Putin.

Putin je ukazao da Rusija igra "značajnu ulogu" u snabdevanju Srbije energentima i istakao da se isporuke vrše na vreme i po veoma dobrim uslovima.

"Razgovaraćemo i o tome, postoje konkretne stvari koje treba da budu rešene, imajući u vidu da nam ugovori o snabdevanju gasom ističu u martu 2025. godine", dodao je ruski lider.

Istočni ekonomski forum se održava od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku.

(beta/cmg)

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT